Vénafejlődési rendellenességek

Műtéti megoldások

Az érfejlődési rendellenességek kezelése során gyakran van szükség műtéti eljárásra. Ez az elváltozás típusától, elhelyezkedésétől függően lehet hagyományos műtéti eljárás, vagy modern lézeres kezelés.

Értörzset érintő érfejlődési zavar hagyományos műtéti kezelése

Az értörzseket érintő malformációk esetében sokszor hagyományos műtétre van szükség. A leggyakoribb műtéti eljárások:

  • A rekonstruktív műtétek – mely az érintett szakasz rekonstrukcióját jelenti;
  • A véna malformációk esetén a leggyakoribb beavatkozás az érelváltozás eltávolítása;
  • Haemodynamikai aktivitás csökkentése műtéti eljárással – leggyakrabban akkor, mikor az érfejlődési zavar eredményeként az artériás és vénás vér keveredik;
  • Egyedi műtétek – az érfejlődési zavarok rendkívül szerteágazóak, sokfélék lehetnek, ezért sokszor a kezelésben, műtétben is egyedi megoldások szükségesek;

 

Kisereket érintő érfejlődési zavar lézeres műtéti kezelése

A kisereket, kapillárisokat érintő érfejlődési rendellenesség nagy hatékonysággal kezelhető a ma elérhető legmodernebb eljárással, a lézeres műtéttel. A tűzfoltok kezelésében a lézer olyan eredményes, hogy a terápia után már gyakran nem látható különbség a páciens bőréhez képest.

A lézeres kezelés során a fényenergia csak a pigmentben nyelődik el, és a környező szövetek nem sérülnek. Nem alkalmazható azonban napbarnított, erősen pigmentált, barna bőrön, mert ebben az esetben a lézersugár energiája a bőrben nyelődne el, így leégetné azt. A tűzfolt kezelése általában több terápiás alkalmat jelent.

Kicsi babáknál a kezelés altatásban történik, nagyobb gyerekek lokális érzéstelenítésben részesülnek, a felnőttek érzéstelenítő nélkül is elviselik a kezelés apróbb kellemetlenségeit.

A lézeres kezelés előtt  fontos meggyőződni arról, hogy nincs a mélyebb szövetekben olyan keringési probléma, ami hatással lehet az eljárásra, majd egy kis terület tesztkezelése következik, ami megmutatja, hogyan reagál a páciens bőre a lézeres kezelésre.

A lézeres kezelés során enyhe csípés érezhető. Átmenetileg bőrpír, helyi duzzanat jelentkezhet, ami pár napon belül elmúlik. További mellékhatás lehet még a bőrszín átmeneti változása, és időnként némi pigmentáció.

 

A kezelés nem végezhető el:

  • várandósoknál;
  • cukorbetegeknél;
  • napbarnított vagy frissen szoláriumozott bőr esetén;

A tíz-tizenöt perces kezelés után hűtéssel, nyugtató kenőcsökkel enyhítik a bőrben keletkező enyhe, égető érzést.

 

A Magyarországon elérhető legmodernebb visszérműtétekkel kapcsolatban keresse fel visszérgyógyászati központunkat!

Kérdése van?

  • * Részletes adatkezelési tájékoztatónkat a következő linkre kattintva éri el: Adatkezelési tájékoztató

Kapcsolat

Magyarország egyedülálló visszérbetegségekkel kapcsolatos információs vonala 9-17 óra között normál tarifával hívható.

06-30-9-886625

06-1-3-886625