Trombózis

Gyógyszeres kezelés

A felületi vénák trombózisának gyógyszeres kezelése során a cél a gyulladás megszüntetése, a trombózis oldása és a fájdalom enyhítése. A gyulladás csökkentésére és a fájdalom enyhítésére nem szteroid gyulladásgátlókat lehet szedni. A trombózis oldásának elsődleges eszköze a véralvadásgátló kezelés, amelyre ma legtöbbször alacsony molekulasúlyú heparinokat alkalmaznak.

A mélyvénás trombózis gyógyszeres kezelésének célja a vérrög növekedésének megakadályozása, a véralvadás gátlása. Ennek legfontosabb kezelési módja a ma már könnyen használható, mindenki számára elérhető, kevés szövődményt okozó és hatásos véralvadásgátlók, az alacsony molekulasúlyú heparinok alkalmazása.

Amennyiben a trombózis visszértágulattal párosul, úgy ezt is kezelni kell. A visszeresség kezelésére  a vénafal áteresztőképességét csökkentő szerek, az alvadási viszonyokat szabályozó szerek, trombocita aggregáció gátló szerek, az oedema kiürülését fokozó szerek, a nyirokkeringést serkentő szerek és a mikrocirkulációt javító készítmények adhatók, akár kombinációban is.

Amennyiben a trombózis mellett lábszárfekély is kialakul, és amennyiben a seben a fertőzés jelei mutatkoznak, szükséges az antibiotikumos kezelés.

 

VISSZÉRVONAL: Dr. Szabó Attila visszér-specialista ajánlásával.

Kérdése van?

  • * Részletes adatkezelési tájékoztatónkat a következő linkre kattintva éri el: Adatkezelési tájékoztató

Kapcsolat

Magyarország egyedülálló visszérbetegségekkel kapcsolatos információs vonala 9-17 óra között normál tarifával hívható.

06-30-9-886625

06-1-3-886625