Lábdagadás, fájdalmas láb

Gyógyszeres kezelés

A lábdagadás, lábfájdalom hátterében számos betegség állhat, melyek indokolhatnak gyógyszeres kezelést.

Amennyiben a lábdagadást, lábfájdalmat a láb vénás érrendszerének vagy nyirokrendszerének a megbetegedése okozza, akkor a kezelés során a betegség típusától függően eltérő súllyal szerepelnek a gyógyszerek.

  • A nyiroködéma kezelésében a gyógyszeres terápia csak kiegészítő kezelés. Orvosi javaslatra vénás keringésjavító és más ödémacsökkentő készítmények alkalmazhatók. Amennyiben a nyiroködéma mellett másodlagos gyulladás is kialakul, úgy antibiotikumos kezelésre lehet szükség. Fontos, hogy a nyiroködéma vízhajtó készítményekkel nem kezelhető. A nyiroködéma kezeléséről bővebben itt olvashat.
  • A felületi vénák és a mélyvénák trombózisának kezelésében fontos szerepet kapnak a gyógyszerek, a gyulladáscsökkentők és a véralvadásgátlók. A trombózis kezeléséről bővebben itt olvashat.
  • A visszeresség kezelésére a vénafal áteresztőképességét csökkentő szerek, az alvadási viszonyokat szabályozó szerek, trombocita aggregáció gátló szerek, az oedema kiürülését fokozó szerek, a nyirokkeringést serkentő szerek és a mikrocirkulációt javító készítmények adhatók, akár kombinációban is. A visszeresség kezeléséről bővebben itt olvashat.
  • Amennyiben lábszárfekély is kialakul, és amennyiben a seben a fertőzés jelei mutatkoznak, szükséges az antibiotikumos kezelés. A lábszárfekély kezeléséről bővebben itt olvashat.

 

VISSZÉRVONAL: Dr. Szabó Attila visszér-specialista ajánlásával.

Kérdése van?

  • * Részletes adatkezelési tájékoztatónkat a következő linkre kattintva éri el: Adatkezelési tájékoztató

Kapcsolat

Magyarország egyedülálló visszérbetegségekkel kapcsolatos információs vonala 9-17 óra között normál tarifával hívható.

06-30-9-886625

06-1-3-886625