Visszértágulat

A visszerek szerepe

Az emberi szervezetben két értípus van, ezek segítik, hogy a vér megfelelő módon áramoljon. Ezek a vénák (visszerek) és az artériák.

Az artériák feladata, hogy a tiszta, oxigéndús vért a tüdőből a szíven keresztül eljuttassák a sejtekhez.

A vénák feladata pedig, hogy a testből összegyűjtött, elhasznált vért a szívbe szállítsák, onnan pedig a tüdőbe, hogy újra friss vért kapjanak a sejtek.

Ahogy az a fentiekből is látható, a visszerek az érrendszer részét képezik, ebből következik, hogy visszerei mindenkinek vannak.

Ahhoz, hogy a gravitáció hatására az elhasznált vér a vénákban ne visszafelé áramoljon, visszaáramlását gátló billentyűk vannak. Amennyiben a billentyűk működése nem megfelelő, a vér egy része visszaáramlik, pangani kezd, így tágul a vénák fala. A visszértágulat kialakulásáról itt tudhat meg többet.

A billentyűk működésének romlása az öröklött tényezőkön túl, gyakran a mozgáshiányos életmód eredménye. Emellett az ülőmunka, a helyhez kötött foglalkozás vagy a hosszú ülésre kényszerítő helyzetek, mint például a hosszú utazás is eredményezheti. A kockázati tényezőkről itt tudhat meg többet.

Kérdése van?

  • * Részletes adatkezelési tájékoztatónkat a következő linkre kattintva éri el: Adatkezelési tájékoztató

Kapcsolat

Magyarország egyedülálló visszérbetegségekkel kapcsolatos információs vonala 9-17 óra között normál tarifával hívható.

06-30-9-886625

06-1-3-886625