Vánás elégtelenség

Gyógyszeres kezelés

A vénás elégtelenség gyógyszeres kezelése egyrészt irányulhat az alapbetegség kezelésére, másrészt a vénás rendszert érintő tünetegyüttesre.

A gyógyszeres kezelés során cél a vénafal rugalmasságának javítása, tónusának erősítése, a hajszálerek áteresztőképességének csökkentése, a funkcionális problémák (a nehézláb-érzés, az izomgörcsök, a fájdalom) csökkentése.

Amellett a krónikus vénás elégtelenség lefolyásától függően, az eltérő stádiumokban szükség lehet gyógyszeres kezelésre.

  • A megjelenő seprűvénák leggyakrabban csak kozmetikailag zavaróak, az egész láb vénás keringésére nincsenek hatással. Enyhébb esetekben a panaszokat vénás keringésfokozó gélekkel, krémekkel vagy tablettákkal átmenetileg lehet enyhíteni. A tünetekre azonban ezek nem hatnak.
  • A kitágult visszerek gyógyszeres kezeléssel nem szüntethetők meg, a panaszok azonban enyhíthetők, emellett ez a fő visszérkezelési eljárás fontos kiegészítője. Többféle vényre és vény nélkül kapható gyógyszerkészítmény áll a betegek rendelkezésére. A visszeres betegség gyógyszeres kezeléséről bővebben itt olvashat.
  • A lábszárfekély kezelése során első sorban az alapbetegség kezelésére alkalmaznak gyógyszeres kezelést. Mind a vénás, mind az artériás, mind a neurotrófiás lábszárfekély kezelést gyógyszeres terápia egészíti ki. Amennyiben a seben a fertőzés jelei mutatkoznak, úgy antibiotikumos kezelés lehet szükséges, emellett vérrögösödést-gátló gyógyszer szedése is indokolt lehet.

 

VISSZÉRVONAL: Dr. Szabó Attila visszér-specialista ajánlásával.

Kérdése van?

  • * Részletes adatkezelési tájékoztatónkat a következő linkre kattintva éri el: Adatkezelési tájékoztató

Kapcsolat

Magyarország egyedülálló visszérbetegségekkel kapcsolatos információs vonala 9-17 óra között normál tarifával hívható.

06-30-9-886625

06-1-3-886625