Seprűvéna

Rádiófrekvenciás kezelés

A rádiófrekvenciás kezelés az egyik legmodernebb eljárás a pókháló vénák, seprűvénák gyógyítására. A folyamat alapja, hogy az alkalmazott nagyfrekvenciájú rezgés hőt termel, ami roncsolja a hajszálerek falát és azok tartalmát is (termokoaguláció). Ennek hatására az érfal összezáródik, a benne lévő vér hirtelen megalvad, sejtjei szétesnek.

A rádiófrekvenciás kezelés során a kezelőorvos egy nagyon vékony tű segítségével, azt a bőrhöz érintve, pontosan ellenőrzött és irányított energiát juttat a seprűvéna kitágult ereihez. Ez csak a kezelendő terület szöveteire hat, a környező szöveteket nem érinti.

Az eljárás szinte fájdalommentes, érzéstelenítést nem igényel és bármely testrészen elvégezhető, kiemelkedően hatásos az arcon található érelváltozások (leggyakrabban “borvirág”: rosacea) kezelésében.

Egy alkalommal akár 40-50 cm-es érszakasz is kezelhető, és az eredmény már 24-48 óra múlva látható. A rádiófrekvenciás készülék kifejlesztése során végzett klinikai vizsgálatok 90% feletti hatékonyságot igazoltak a kis átmérőjű erek kezelésében.

A beavatkozásnak  gyakorlatilag nincs sem szövődménye, sem mellékhatása. A kezelés után előfordulhat ugyan, hogy néhány napig bőrvörösség tapasztalható, érzékeny bőr esetén néhány órára kis hólyagok jelenhetnek meg, ezek azonban kezelés nélkül nyomtalanul eltűnnek. A kezelt területen emellett mikrohegek is képződhetnek (kis horzsolásszerű pontok), ezek fokozatosan elhalványodnak, majd 4-12 hét alatt szintén nyomtalanul eltűnnek. A kezelés következtében maradandó heg vagy elszíneződés nem alakul ki.

A kezelés nem javasolt az alábbi esetekben

  • nikkel-allergia;
  • terhesség;
  • pacemaker viselése;
  • fertőző bőrbetegségek;

 

VISSZÉRVONAL: Dr. Szabó Attila visszér-specialista ajánlásával.

Kérdése van?

  • * Részletes adatkezelési tájékoztatónkat a következő linkre kattintva éri el: Adatkezelési tájékoztató

Kapcsolat

Magyarország egyedülálló visszérbetegségekkel kapcsolatos információs vonala 9-17 óra között normál tarifával hívható.

06-30-9-886625

06-1-3-886625