Lábdagadás, fájdalmas láb

Vizsgálatok, diagnosztika

Amennyiben nem ismert a konkrét kiváltó ok, betegség, úgy először javasolt háziorvoshoz vagy belgyógyászhoz fordulni a panaszokkal. Ő az első vizsgálatok után vagy megfelelő ellátást tud nyújtani, vagy szakorvoshoz tud továbbirányítani. Ahogy az okoknál és tüneteknél olvasható, nagyon szerteágazó háttere lehet a lábdagadásnak, lábfájdalomnak, ezért sok szakterület szóba jöhet: érsebész, kardiológus, onkológus, endokrinológus…stb.

A diagnózis felállítása a panaszok alapos megbeszélésével, a terület fizikális vizsgálatával kezdődik. A kiváltó okok beazonosításában sokat segít a vizenyő lokalizációja, hogy mekkora terület vizenyős és hogy mindkét lábat érinti-e a dagadás vagy csak az egyiket. A diagnózis felállítása során az alapos orvosi vizsgálatot laborvizsgálat és ultrahangvizsgálat is követheti.

Ezt követően szakorvosi vizsgálatokra kerül sor, ahol el kell végezni minden olyan vizsgálatot, mely az alapbetegség felderítését szolgálja.

Vannak olyan gyanúk (szívelégtelenség, mélyvénás trombózis, súlyos máj- vagy veseelégtelenség), melyek azonnali kórházi kivizsgálást és kezelést igényelnek.

 

VISSZÉRVONAL: Dr. Szabó Attila visszér-specialista ajánlásával.

Kérdése van?

  • * Részletes adatkezelési tájékoztatónkat a következő linkre kattintva éri el: Adatkezelési tájékoztató

Kapcsolat

Magyarország egyedülálló visszérbetegségekkel kapcsolatos információs vonala 9-17 óra között normál tarifával hívható.

06-30-9-886625

06-1-3-886625