Lábdagadás, fájdalmas láb

Kezelés

A lábdagadás, lábfájdalom egy tünet, melynek számos oka lehet, ezért a gyógyuláshoz vezető úton az első lépés a háttérben lévő okok felderítése és azok kezelése.

Emellett azonban több lehetőség is van arra, hogy enyhítse a lábdagadás okozta kellemetlenségeket.

  • Ha sokáig egy helyben kell ülnie vagy állnia, szakítson időt arra, hogy rendszeresen átmozgassa, megmozgassa lábait. Ha bedagadt, fáj a lába, polcolja fel!
  • Viseljen kompressziós harisnyát, masszírozza rendszeresen a lábát, ezzel segítse a nyirokérrendszer és az érrendszer keringését, a kórosan felgyülemlett folyadék kiürülését.

Amennyiben a lábdagadást, lábfájdalmat a láb vénás érrendszerének vagy nyirokrendszerének a megbetegedése okozza, akkor a kezelés – a megbetegedés típusától függően sokrétű lehet. Ezen megbetegedések kezelésére számos modern eljárás áll a betegek rendelkezésére.

  • A nyiroködéma esetén keressen fel egy, a nyiroködéma kezelésében jártas központot, ahol összetett fizikoterápiás kezeléssorozattal tudják segíteni a vizenyő kiürítését!
  • A felületi és a mélyvénás trombózisok kezelése a legtöbb esetben gyógyszeres kezeléssel történik. Kivételes esetekben előfordulhat, hogy a végtag veszélybe kerül, vagyis a végtag megmentése a cél. Ebben az esetben szükség lehet műtétre, érsebészeti  úton történő kezelésre. Mélyvénás trombzis gyanúja esetén kórházi kezelés szükséges.
  • Visszeresség esetén a vénás rendszer egészséges keringésének fenntartása érdekében kompressziós kezelés, injekciós kezelés és modern érsebészeti kezelések érhetők el a páciensek számára.

 

VISSZÉRVONAL: Dr. Szabó Attila visszér-specialista ajánlásával.

 

Kérdése van?

  • * Részletes adatkezelési tájékoztatónkat a következő linkre kattintva éri el: Adatkezelési tájékoztató

Kapcsolat

Magyarország egyedülálló visszérbetegségekkel kapcsolatos információs vonala 9-17 óra között normál tarifával hívható.

06-30-9-886625

06-1-3-886625